Sommar, sol och jordgubbar
Kan man äta för mycket jordgubbar?
Äntligen har dom svenska jordgubbarna kommit. Håll med om att det är godare med svenska jordgubbar än dom som kommer från t ex Belgien? Jordgubbsdesserter kan man nästan variera i det oändliga. Här kommer receptet på en lättgjord Jordgubbspaj.
Jordgubbspaj
1 pkt MixWells pajskalsmix
3 msk vatten
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
250 g mascarponeost
2 dl crème fraiche
1 msk malen kardemumma
ca 0,5 - 1 l jordgubbar
Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen och knåga ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Använd gärna lite aluminiumfolie runt kanten när pajskalet gräddas, så att det inte "åker ner". Grädda pajskalet i 225 graders värme ca 10 minuter. Låt pajskalet svalna.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut den i pajskalet. Skiva jordgubbarna och tryck ner skivorna i fyllningen. Voilá!
Eftersom det är sommar så kan det bli lite långt mellan inläggen men misströsta inte, jag kommer tillbaka.
Ha en riktigt skön sommar!
Viveca