Sommar, sol och jordgubbar



Kan man äta för mycket jordgubbar?
Äntligen har dom svenska jordgubbarna kommit. Håll med om att det är godare med svenska jordgubbar än dom som kommer från t ex Belgien? Jordgubbsdesserter kan man nästan variera i det oändliga. Här kommer receptet på en lättgjord Jordgubbspaj.

Jordgubbspaj
1 pkt MixWells pajskalsmix
3 msk vatten
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
250 g mascarponeost
2 dl crème fraiche
1 msk malen kardemumma
ca 0,5 - 1 l jordgubbar

Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen och knåga ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Använd gärna lite aluminiumfolie runt kanten när pajskalet gräddas, så att det inte "åker ner". Grädda pajskalet i 225 graders värme ca 10 minuter. Låt pajskalet svalna.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut den i pajskalet. Skiva jordgubbarna och tryck ner skivorna i fyllningen. Voilá!

Eftersom det är sommar så kan det bli lite långt mellan inläggen men misströsta inte, jag kommer tillbaka.

Ha en riktigt skön sommar!

Viveca


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0